TOP TURBOPUHALA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kina nastavlja s ukidanjem prepreke stranim ulaganjima

Kina nastavlja s ukidanjem prepreke stranim ulaganjima
Peking, 04. srpnja 2017. - Kina je prošli tjedan objavila da će koristiti "negativni popis" upravljanja pristupa svim stranim ulaganjima, otvoriti više sektora stranim ulaganjima i dalje ublažiti ograničenja za strane tvrtke.
Od 28. srpnja diljem države će se implementirati pristup negativnog popisa kojim će se utvrditi sektori i tvrtke kojima je pristup zabranjen ili ograničen, izjavili su iz Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC).

Kina je već provela taj eksperimentalni pristup u nekim područjima. U takvom pristupu za većinu stranih ulaganja nije potrebno odobrenje vlade, te odobrenje trebaju samo ulaganja koja su na "negativnom popisu".

U srijedu su NDRC i Ministarstvo trgovine izdali zajednički revidirani katalog stranih ulaganja, koji uključuje negativni popis, kao i sektore i industrije u koje vlada potiče ulaganje.

Novi katalog će također stupiti na snagu 28. srpnja. Kao rezultat navedenoga strana ulaganja će sada imati lakši pristup, između ostalog, kineskom cestovnom putničkom prijevozu, obradi određenih rijetkih materijala, kao i proizvodnji opreme za prijevoz željeznicama i proizvodnji ulja za kuhanje.

Katalog je također skratio popis sektora u kojima su u potpunosti zabranjena strana ulaganja sa 36 na 28.

Sektori u kojima su zabranjena strana ulaganja uključuju kontrolu zračnog prometa i obavezne obrazovne institucije.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2