OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

Kina ponovila svoj stav o implementaciji Pariškog sporazuma

Kina ponovila svoj stav o implementaciji Pariškog sporazuma
Peking, 02. lipnja 2017. - Kina će nastaviti s implementacijom Pariškog sporazuma i pozitivno sudjelovati u multilateralnom procesu globalnog upravljanja klimom, u četvrtak je izjavila glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.
Glasnogovornica Hua Chunying navedenu je izjavu dala odgovarajući na izvještaj da će američki predsjednik Donald Trump u četvrtak popodne objaviti svoju odluku hoće li se Sjedinjene Američke Države povući iz Pariškog sporazuma.

Hua je rekla da Kina i Sjedinjene Američke Države komuniciraju na raznim razinama o velikom broju pitanja, što uključuje i klimatske promjene.

"Pariški sporazum je rezultat velikih napora", rekla je Hua, dodajući da su klimatske promjene globalni izazov, te da si niti jedna država ne može priuštiti da ne sudjeluje u raspravi o navedenom pitanju.

Hua je rekla da Pariški sporazum odražava širi konsenzus međunarodne zajednice i postavlja cilj za globalnu suradnju o klimatskim promjenama.

Čak i ako druge države promjene svoj stav, Kina će nastaviti raditi na svom planu koji uključuje inovaciju, suradnju, zeleni razvoj, otvaranje i dijeljenje, rekla je Hua.

Kina je voljna i želi surađivati s Europskom unijom s ciljem jačanja praktične suradnje po pitanju klimatskih promjena, rekla je Hua.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2