MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kina radi na uspostavi zaklade za eko razvoj inicijative "Pojas i put"

Kina radi na uspostavi zaklade za eko razvoj inicijative "Pojas i put"
Peking, 30. svibnja 2017. - Sudeći prema službenom planu Kina bi trebala istražiti uspostavu posebne zaklade kako bi se poticao "zeleni" razvoj duž "Pojasa i puta", odnosno inicijative koju je predložila najmnogoljudnija zemlja svijeta i koja se tiče izgradnje trgovinske i infrastrukturne mreže koja će povezivati Aziju s Europom i Afrikom.
U planu ekološke suradnje u sklopu inicijative "Pojas i put" kojeg je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša stoji kako će biti uložena nastojanja u cilju uspostave posebne zaklade za iskorištavanje resursa i ekološku suradnju.

Prema planiranom, ovi fondovi će se koristiti za podršku izgradnji ekološki prihvatljive infrastrukture, kapaciteta i razvoja eko industrije u zemljama vezanima za spomenutu inicijativu.

U njemu su također postavljeni ekološki ciljevi vezani uz UN-ov Plan za održivi razvoj 2030. te jačanje eko suradnje u svakom pogledu do istog razdoblja.

Kako bi se ostvarili ovi ciljevi Kina će ojačati mjere komunikacije sa zemljama duž "Pojasa i puta", podijeliti s drugima iskustva i koncepte vlastitog eko razvoja, izgraditi eko platformu te promicati razmjene između think tankova i organizacija za očuvanje okoliša.

Osim toga će biti postavljena i uslužna platforma velikih podataka za zaštitu okoliša kao i sustav za nadzor.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2