ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kineski BYD predstavio najveću tvornicu električnih autobusa u Sjevernoj Americi

Kineski BYD predstavio najveću tvornicu električnih autobusa u Sjevernoj Americi
Peking, 11. listopada 2017. - Kineski proizvođač automobila BYD predstavio je prošli petak svoj prošireni pogon za proizvodnju električnih autobusa, najveći u Sjevernoj Americi, i to u američkom gradu Lancasteru na jugu Kalifornije.
BYD, kratica za "Build Your Dreams" ili u doslovnom prijevodu "izgradi svoje snove", također je najveći svjetski proizvođač punjivih baterija. Električni autobusi te tvrtke, čiji je rad također podržan njezinim solarnih panelima, LED rasvjetom i energetski učinkovitom tehnologijom, mogu prevaliti više od 248 kilometara nakon jednog punjenja, što je među najdužim "putovanjima" elektiričnih autobusa na svijetu.

Ovo proširenje je dodatak novom krilu aktualnog tvorničkog prostora BYD Coach and Bus, čime je ukupni proizvodni pogon proširen na gotovo 42 000 četvornih metara, što je učetverostručilo veličinu postrojenja od početnog tlocrta iz 2013.

Rast postrojenja ove tvrtke odražava brzi prijelaz na električni prijevoz te će BYD-u omogućit proizvodnju do 1 500 električnih autobusa godišnje.

"Budući da BYD nastavlja razvijati vrhunsku tehnologiju koja pomaže preobraziti prometnu industriju u Antelope Valleyju i širom zemlje, ta će investicija pomoći u stvaranju radnih mjesta u našoj zajednici, zadržati Lancaster na čelu tehnološkog napretka te na naše ulice dovesti automobile bez emisije", izjavio je američki kongresnik Kevin McCarthy u srijedu prilikom velikog slavlja povodom otvaranja novog postrojenja BYD-a.

Lancaster, koji je zajednica s više od 156 000 stanovnika od 2013., ima više od 350 sunčanih dana godišnje, što ga čini idealnim mjestom za pionirske nove tehnologije koje se oslanjaju na solarnu energiju.

BYD-ov proizvodni pogon napaja se u potpunosti obnovljivom energijom koju osigurava tamošnja energetske kompanija Lancaster Choice Energy.

Budući da je BYD utemeljio svoje sposobnosti proizvodnje električnih autobusa u okrugu Los Angeles, tvrtka je stvorila gotovo 800 radnih mjesta s ​​punim radnim vremenom diljem države. Ova ekspanzija proizvodnog pogona omogućit će BYD-u zapošljavanje do 1 200 radnika na puno radno vrijeme na vrhunskoj proizvodnoj liniji, sudeći prema službenom priopćenju te tvrtke.

"Vrlo sam uzbuđen zbog rasta tvrtke. Započeli smo sa sedam zaposlenika, a ja sam bio jedan od njih. U usporedbi s otprije četiri godine, to je velika promjena. BYD je stvarno spasio moj život. Sada imam krov nad glavom, imam hranu svoju obitelj, a budućnost je definitivno puna nade", izjavio je za novinsku agenciju Xinhua Guillermo Garcia, koji radi za proizvodni pogon BYD-a u Lancasteru od 2013.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2