HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kineski BYD u Mađarskoj otvorio tvrtku za proizvodnju električnih autobusa

Kineski BYD u Mađarskoj otvorio tvrtku za proizvodnju električnih autobusa
Budimpešta, 05. travnja 2017. - Kineski proizvođač vozila BYD u utorak je u gradu Komarom na sjeveru Mađarske otvorio svoju prvu tvornicu za proizvodnju električnih autobusa.
Očekuje se da će u 2018. godini BYD u projekt uložiti ukupno 20 milijuna eura (21,3 milijuna američkih dolara).

Trenutačno tvornica ima 32 zaposlenika, no planira se zapošljavanje oko 300 ljudi koji će u dvije smjene godišnje sastavljati 400 električnih autobusa, koji će se potom izvoziti mušterijama diljem Europe.

Nakon proizvodnje električnih autobusa, tvrtka će započeti s proizvodnjom električnih viljuškara i komercijalnih vozila.

"BYD je u velikoj ponudi ne samo gradova iz Europe, nego i cijelog svijeta, izabrao Komarom i Mađarsku", izjavio je tijekom ceremonije otvaranja mađarski Ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto.

Mađarska ima najniži porez za korporacije od svih država Europske unije, dodao je Szijjarto.

Kineski veleposlanik u Mađarskoj Duan Jielong nada se da će ulaganja BYD dovesti do zajedničke dobrobiti i razvoja, te promovirati bilateralne odnose.

Kineska ulaganja u Mađarskoj dosegla su 4,1 bilijun američkih dolara, a ulaže se u područja poput kemije, financija, komunikacija, logistike i automobilske industrije, dodao je Duan.

Isbrand Ho, generalni direktor BYD Europe, izjavio je da je tvrtka izabrala Mađarsku i Komarom zbog lokacije i duge tradicije izvrsnosti u inženjerstvu.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2