ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kineski Huarong Asset Management postaje suvlasnik Rosnjefta

Kineski Huarong Asset Management postaje suvlasnik Rosnjefta
Peking, 13. ožujka 2018. - Kineska kompanija Huarong Asset Management, pod kontrolom države, kupila je 36,2 posto udjela u poslovnoj jedinici privatnog poduzeća CEFC China Energy, preko kojeg CEFC provodi stjecanje udjela u ruskom naftnom divu Rosnjeftu u vrijednosti 9,1 milijardi dolara.
Prema podacima CEFC-a, u koje je uvid imala agencija Reuters, Huarong je platio udjel u CEFC-u u dvije tranše - jednu u prosincu i jednu u veljači. Huarong je pod kontrolom kineskog ministarstva financija.

CEFC Energy je prošlog septembra najavio planove za kupovinu 14,16 posto dionica u Rosnjeftu od Glencorea i fonda Qatar Investment Authority (QIA).

"Uobličena je konačna struktura dioničara Rosnjefta", izjavio je glavni izvršni direktor ruskog naftnog diva Igor Sečin za televiziju Rosija, prenosi Russia Today.

U okviru dugoročnog sporazuma, Rosnjeft i CEFC Energy su 2017. godine potpisali ugovor o isporukama nafte, prema kojem će ruska kompanija opskrbljivati CEFC sa 60,8 milijuna tona nafte godišnje do 2023. godine.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2