HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Kineski premijer zatražio da se više napora usmjeri u očuvanje okoliša

Kineski premijer zatražio da se više napora usmjeri u očuvanje okoliša
Peking, 04. travnja 2018. - Kineski premijer Li Keqiang je u utorak zatražio da se više napora usmjeri u pošumljavanje i sprječavanje i kontrolu šumskih požara, poplava i suša kako bi se osigurao socio-ekonomski rast i izgradnja "ekološke civilizacije."
Li je navedenu izjavu dao u pisanom naputku tijekom konferencije o nacionalnom radu na pošumljavanju i sprječavanju i kontroli šumskih požara, poplava i suša koja se u utorak održala u Pekingu.

Vladama na svim razinama je dao naputak da rade na pošumljavanju i sprečavanju i kontroli katastrofa, budući da je taj rad od izrazite važnosti za održivi razvoj i sigurnost života i vlasništva.

Programi opsežnog pošumljavanja tla bi se trebali izvršiti kako bi se izgradio zeleni štit i ispunili godišnji ciljevi dodavanja 100 milijuna mua šuma (oko 6,7 milijuna hektara), rekao je Li.

Rad na prevenciji šumskih požara bi se trebao obaviti na znanstven način, uz strogo pridržavanje procedura i preventivnih mjera.

Također je zatražio da se više napora usmjeri u bolju pripremu za poplave i suše poboljšanjem vodne infrastrukture za sprečavanje katastrofa i jačanje sposobnosti njihove kontrole.

Zamjenik premijera Hu Chunhua je na sastanku rekao da bi se putem raznih kanala trebala povećati površina zelenih resursa, što uključuje razne šumske projekte te je zatražio da se više napora usmjeri u poboljšanje zaštite prirode i razvijanje zelenih industrija.

Hu je također zatražio da se intenziviraju sigurnosne mjere i monitoring, urgirajući pritom da dođe do poboljšanja u planovima za hitne slučajeve u prevenciji i kontroli ekoloških katastrofa.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2