ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kineski "ratovi bicikala" nastavljaju se u Velikoj Britaniji

Kineski "ratovi bicikala" nastavljaju se u Velikoj Britaniji
Peking, 11. travnja 2017. - Slavni kineski "ratovi bicikala" bi se uskoro mogli vojevati na stranim tržištima, kada Bluegogo i Mobike na britanskom tržištu krenu konkurirati tvrtki za dijeljenje bicikala ofo.
Sturtupi za unajmljivanje bicikala, takozvani Uberi za bicikle, su velika stvar u Kini. Oko 30 tvrtki kontrolira desetke tisuća bicikala u barem 35 kineskih gradova. Dva najveća, ofo i Mobike, nedavno su osigurali 450 (ofo) i 300 (Mobike) milijuna američkih dolara financija za širenje na strana tržišta.

Već u borbi za dijelove tržišta diljem Kine, ove tvrtke sada gledaju na London kao novo bojno polje. Mobike je navodno zainteresiran za pokretanje sličnog projekta u Birminghamu i Manchesteru.

The Sunday Times nedavno je izvijestio da su Bluegogo i Mobike usmjereni na London.

I u Londonu i Birminghamu već postoje sheme za dijeljenje bicikala. Kineski pružatelji istih usluga se razlikuju utoliko što ne koriste postaje za bicikle. Korisnici bicikala koje nude kineske tvrtke bicikle mogu preuzeti i ostaviti gdje god to žele, koristeći aplikaciju na pametnom telefonu i kod kojim deaktiviraju i aktiviraju lokot ugrađen u bicikl.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2