TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Beč, 09. siječnja 2018. - Bečki institut za međunarodnu ekonomiju (WIIW) dobio je nalog od kineskog veleposlanstva u Beču da izvrši analizu koliko inicijativa "Jedna pojas, jedan put" djeluje po trgovinsku politiku i u sektoru infrastrukture, budući da je za Austriju istočna i jugoistočna Europa važna ekonomska regija.
Dosadašnji udio Kine u direktnim investicijama u 16 zemalja istočne i centralne Europe iznosi svega 1,3 posto, ali, u usporedbi s austrijskim udjelom u regiji koji iznosi 19,1 posto, kineske investicije su se proteklih godina gotovo udvostručile, ističe bečki dnevnik Der Standard.

Mnogi projekti su zapravo obveze po kreditima. "Kinezi ne traže demokraciju i nadležnost kad daju novac", kaže ekonomist WIIW-a Robert Stehrer, što je još jedan razlog zašto su dobrodošli.

Za razliku od EU, Kina ima prednost da može brzo i specifično koristiti novac središnje banke, upravo zato što je to "poluplanska ekonomija", objašnjava njegov kolega Mario Holzner.

Osim toga, izgradnja bolje infrastrukture smanjila bi Kini i vlastite troškove proizvodnje i izvoza.

Ukupno, Kina će uložiti 13 milijardi dolara u 16 plus 1 zemljama. Za Zapadni Balkan, ta sredstva su važna, kaže Holzner.

Međutim, kineski projekti infrastrukture očito imaju cilj povezivanja Grčke sa sjeverom. Kina se želi povezati s prosperitetnim područjima Europe. S druge strane, trgovini između balkanskih država nedostaje veza između Istoka i Zapada, poput prometnih veza. Kina proizvodi viškove i stoga želi otvoriti nova tržišta, te barem trenutno kupuje "gotovo sve što se nudi" u državama regije, kaže Gabor Hunya iz WIIW-a. Primjerice, elektrane ili čeličane.

Te kupnje, međutim, nisu pratile bilo koji glavni plan.

EU sama reagira na to "polako, promatrajući i čekajući", kaže Stehrer. Međutim, WIIW ističe da predsjednik Komisije Jean-Claude Juncker razmišlja o  mogućnosti blokiranja kineskih ulaganja.

Austrija također želi igrati ulogu, no kasni jer je u prošlosti učinila premalo, pogotovo u cestovnim vezama prema istoku i sjeveru, zaključuje Holzner.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2