TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Kinezi i Japanci raspravljali o uštedi energije i zaštiti okoliša

Kinezi i Japanci raspravljali o uštedi energije i zaštiti okoliša
Tokio, 25. prosinca 2017. - Na 11. Kina-Japan sveobuhvatnom forumu o uštedi energije i zaštiti okoliša koji se u nedjelju održao u Tokiju službenici, poduzetnici, stručnjaci i akademici iz Kine i Japana su raspravljali o suradnji i potpisali sporazume o suradnji na 23 projekta.
Oko 800 sudionika je sudjelovalo na forumu kojeg su zajednički organizirali kineska Komisija za nacionalni razvoj i reformu, kinesko Ministarstvo trgovine, kineska ambasada u Japanu, te japansko Ministarstvo gospodarstva, trgovine i industrije, i Japansko-kinesko ekonomsko udruženje.

Zamjenik voditelja kineske Komisije za nacionalni razvoj i reformu Zhang Yong je sudionike informirao o kineskim postignućima u proteklih nekoliko godina u područjima uštede energije, smanjenja emisije štetnih plinova, i razvoja industrija koje su sigurne za okoliš, kao i o duhu 19. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine i o politikama Partije o izgradnji ekološke civilizacije.

Rekao je da i Kina i Japan imaju puno naprednih ideja, tehnologija i proizvoda u području uštede energije i zaštite okoliša, te da je jačanje suradnje u interesu obje strane te kao takvo ima dobre izglede.

"Dvije strane trebaju iskoristiti svoje prednosti koje se međusobno nadopunjuju i daljnje ojačati nivo paktične suradnje u području uštede energije i zaštite okoliša", rekao je.

Kineski zamjenik ministra trgovine Gao Yan je rekao da će Kina nastaviti podupirati razvoj zelenog prometa i uštede energije, kao i industrija koje su sigurne za okoliš, te da će pojačati komunikaciju i praktičnu suradnju s Japanom i drugim državama.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2