ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Prijevoz

Kinezi kupuju američki start-up za leteće automobile

Kinezi kupuju američki start-up za leteće automobile
New York, 10. kolovoza 2017. - Vlasti SAD-a su odobrile kupnju start-up tvrtke za leteće automobile Terrafugia sa sjedištem u SAD-u od tvrtke Zhejiang Geely Holding Group, izvijestio je portal thepaper.cn.
Kupovna cijena nije još postavljena. Međutim, izvješće u listu South China Morning Post (SCMP) je nagovijestilo kako će ugovor vjerojatno biti u stotinama milijuna. List SCMP je izvjestio kako su Geelyevi planovi za preuzimanje tvrtke Terrafugia počeli u 2016.

Osnovana u 2006., Terafugia je istraživala i razvijala svoj model letećeg automobila "Transition" od 2009., s raznim nadogradnjama učinjenim od tada. "Transition" ima pogon na benzin i dizajniran je s ugrađenim preklopnim krilima. Ima krstareću brzinu od 160 km/h i može dostići visinu od oko 3 000 metara.

Izviješćeno je kako je "Transition" u 2016. odobrila Federalna uprava za zrakoplovstvo SAD-a kao laki sportski zrakoplov. Terrafugia, kako je izviješćeno, također radi na razvoju koncept automobila poznatog kao TF-X, za koji je rečeno kako je u potpunosti električni leteći automobil koji može okomito uzletjeti i sletjeti, a let kontroliraju računala.

Unutarnje poslovne informacije su nagovijestile kako će "Transition" biti dostupan za kupnju na tržištu SAD-a u 2019. kao laki sportski zrakoplov. Međutim, nije jasno ima li vozilo odobrenje za putovanje cestama.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2