ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Nanjing, 26. travnja 2017. - Kineski grad Nanjing, kao i brojni drugi dijelovi ove velike zemlje, suočeni su sa zagađenim zrakom. Aktualni indeks kvalitete zraka u tome gradu iznosi 154 (na skali do 500), što se smatra nezdravim posebno za ljude sa respiratornim bolestima.
Viziju rješenja koje bi moglo pomoći u smanjenju zagađenja ponudila je talijanska tvrtka "Stefano Boeri Architetti", koja je najavila izgradnju nebodera prekrivenih drvećem i drugim raslinjem.

Ukupno 1.100 stabala i 2.500 različitih biljaka na balkonima i krovovima ovih nebodera stvorilo bi svojevrsnu vertikalnu šumu. Dva nebodera sa 6.000 kvadratnih metara površine pod vegetacijom mogli bi apsorbirati 25 tona CO2 godišnje uz svakodnevnu proizvodnju oko 60 kilograma kisika.

Nakon što su slične zgrade izgrađene u Milanu i Lausani, ovo će biti treći ovakav kompleks koji bi trebao biti završen već sljedeće godine. Viši toranj, u kojem će se uz poslovne prostore naći muzej i škola, trebao bi biti visok 200 metara dok će u nižoj zgradi visine 108 metara biti smješten hotel.

Iako se sada grade samo dva nebodera, arhitekt Stefano Boeri želi u Nanjingu izgraditi cijeli šumski grad.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2