ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kinezi zainteresirani za partnerstvo u izgradnji HE Buk Bijela

Kinezi zainteresirani za partnerstvo u izgradnji HE Buk Bijela
Banja Luka, 05. ožujka 2018. - Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić izjavio je da je Kineska nacionalna aerotehnološka korporacija za međunarodni inženjering (AVIC) pokazala odlučan interes da bude partner Republike Srpske u izgradnji hidroelektrane "Buk Bijela" kod Foče.
Đokić, koji je u Kini razgovarao sa predstavnicima dijela kompanije AVIC za sektor elektroenergenata, naglasio je da je na sastanku bilo riječi i o drugim mogućim oblicima suradnje u sektoru prometa, te o suradnji ove kompanije sa tvrtkama "Orao" iz Bijeljine i "Kosmos" iz Banje Luke.

"Sugovornici su iskazali spremnost za projekte kao što je unaprijeđenje zračnog prometa u Republici Srpskoj, te za izgradnjom zračne luke Trebinje. Pružaju nam se nove velike mogućnosti sa ovom kompanijom, koja je jedna od većih svjetskih kompanija i jedna od najvećih u Kini", rekao je Đokić u telefonskoj izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, suradnja sa kompanijom AVIC otvorila bi mogućnost suradnje i sa nekim drugim kineskim kompanijama.

"Za nas je jako važno da smo za vrijeme ovog posjeta Kini imali razgovore sa predstavnicima Kineske industrijsko-komercijalne banke (ICBC), kao najveće banke u svijetu, koja želi biti partner u realizaciji energetskih, ali i drugih projekata u Republici Srpskoj", naveo je Đokić.

On je dodao da ovu banku u njenim aktivnostima prati i Korporacija za izvoz i osiguranje kredita Kine (SINOSURE), koja bi osiguravala eventualne kredite.

"Sa njima smo, također, bili na sastancima i razgovarali o modelima i njihovim mogućnostima podrške projektima koje bi razvijale njihove kompanije na području Republike Srpske", napomenuo je Đokić.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT /  SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2