PUNIONICA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Zagreb, 06, ožujka 2018. - Elektro-industrija Končar nastupa ovog tjedna na 43. međunarodnom sajmu energetike i energetske opreme Middle East Electricity (MEE) koji se ovaj tjedan održava u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Končar, koji na ovom sajmu nastupa po 10. put, trenutno ima u toj regiji potpisane ugovore u vrijednosti 127 milijuna kuna, a što se većinom odnosi na transformatore i srednjenaponska postrojenja.

Izvoz u Ujedinjene Arapske Emirate i susjedne zemlje, kažu u Končaru, proteklih godina ovisi o investicijskim ciklusima. MEE je najznačajniji sajam energetike na području Srednjeg istoka. Na više od 60 tisuća četvornih metara izložbenog prostora okuplja 1400 izlagača iz 60-ak zemalja, a bit će otvoren do četvrtka.

Tema ovogodišnjeg nastupa hrvatske tvrtke je "Končar u energetici", a na njihovom izložbenom prostoru bit će predstavljeni proizvodi i usluge za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije namijenjeni tržištima Bliskog i Srednjeg istoka.

Končar je prošle godine imao prihod od 3,13 milijardi kuna što je rast od 0,5 posto na godinu ranije. Neto dobit od 114,4 milijuna kuna bila je za trećinu manja u odnosu na prethodnu godinu. Više od polovice prihoda, 1,57 milijardi kuna, ostvareno je izvozom i, za razliku od prodaje na domaćem tržištu na kojem se bilježi pad veći od 13 posto, izvoz bilježi 12 posto rasta.

Najviše su izvozili u Švedsku, Njemačku i Finsku.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / KONČAR

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2