DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

Makedonija poduzima hitne mjere protiv zagađenja zraka

Makedonija poduzima hitne mjere protiv zagađenja zraka
Skoplje, 17. proisnca 2017. - Makedonsko ministarstvo zaštite okoliša je u petak poslijepodne objavilo hitne mjere koje je uvelo radi borbe protiv zagađenja zraka.
"Hitne mjere stupaju na snagu nakon vladine uredbe o smanjenju prekoračenja razine zagađenja", rekao je u petak vladin glasnogovornik Mile Bošnjakovski.

Prema Bošnjakovskom, vlada također planira pokrenuti subvencije za opremu za osobnu zaštitu protiv zagađenja zraka kao što su filter maske za lice, te pročišćivači zraka za škole, zdravstvene centre i dječije vrtiće.

Navedene mjere su donesene nakon rasprave o incijativi koju je ranije pokrenuo makedonski premijer Zoran Zaev radi intervencije i samnjenje razine zagađenja u Makedoniji.

Prema makedonskom ministarstvu zaštite okoliša, hitne mjere uključuju slobodne dane za trudince, ljude preko 60 godina starosti, ljude koji pate od kronične astme, ljude koji su imali srčani udar, itd.

Istovremeno je vlada također preporučila reorganizaciju radnih sati za radnike koji rade na otvorenom od 11 prijepodne do 5 poslijepodne, te zabranu sportskih događaja i igara na otvorenom.

Općine su pozvane da hitno smanje cijene javnog prijevoza tijekom nepovoljnih klimatskih uvjeta kako bi se motiviralo građane da više upotrebljavaju javni prijevoz i omoguće besplatan javni prijevoz.

Također, općine su obavezne čistiti ulice i područja za pješake na dnevnoj bazi, pojačati kontrole na gradilištima, itd.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2