OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Milanović: Spreman sam braniti svaki stavak Zakona o strateškim investicijama

Milanović: Spreman sam braniti svaki stavak Zakona o strateškim investicijama
Zagreb, 24. siječnja 2013. - Sve glasnijim kritičarima Zakona o strateškim investicijskim projektima, citiranjem Ustava na sjednici Vlade odgovorio je premijer Zoran Milanović...
"Da je poduzetnička i tržišna sloboda temelj gospodarskog ustroja Republike Hrvatske, da država osigurava svim poduzetnicima jednak položaj na tržištu, da je zabranjen monopol, da država potiče gospodarski napredak i socijalno blagostanje i brine za gospodarski razvitak svih socijalnih krajeva", pročitao je Milanović dodavši kako je ovo dobar Zakon u skladu s Ustavom. "Znam tko ga je pisao i spreman sam braniti svaki stavak tog zakona", rekao je premijer.

"Ali nećemo na galamu jer ovo što slušam zadnjim dana je obična galama i optuživanje Vlade da želi rasprodati Hrvatsku. Zašto bismo to radili? Dajte jedan argument zašto bismo rasprodavali hrvatske vode, šume, prirodna bogatstva. Zašto bi to ova Vlada radila? Nema nijednog razloga za to", rekao je Milanović.

Osnovna intencija ovog Zakona ubrzavanje investicija, a ako se pokaže drugačije ova ga je Vlada spremna i povući. "Dosta je bilo kukanja da se u Hrvatskoj ne može raditi posao, od borbe za gospodarski oporavak i jednostavnije uvjete poslovanja ne kanim odustati", zaključio je premijer Milanović.

Vlada je na sjednici usvojila i niz zakona kojima naše zakonodavsto usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije. [MEDIA SERVIS]

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2