DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Miller o riziku da bi Ukrajina mogla uzimati plin iz plinovoda: Neka probaju

Miller o riziku da bi Ukrajina mogla uzimati plin iz plinovoda: Neka probaju
Moskva, 02. lipnja 2017. - Predsjednik "Gazproma" Aleksej Miller je prokomentirao rizik od toga da bi Ukrajina mogla neovlašteno uzimati plin iz plinovoda na račun kazne u slučaju po tužbi za monopol.
"Neka probaju", rekao je Miller, odgovarajući na pitanje vidi li on rizik da bi Ukrajina mogla početi uzimati plin, prenosi Vzgljad.

"Ne znam što je priopćio 'Naftogaz'. Kada bude donesena konačna odluka, onda mogu komentirati", izjavio je Miller, dodajući da konačnu odluku ne treba očekivati ​​prije kraja lipnja.

Zamjenik predsjednika uprave "Gazproma" Aleksandar Medvedev je izjavio da još nije vidio odluku Arbitražnog suda u Stockholmu. "700 stranica nisam stigao pročitati. A ništa neću govoriti unaprijed. To je preliminarna odluka", rekao je on.

Sud u Stockholmu je ranije odbacio tužbu "Gazproma" protiv Kijeva na temelju pravila "uzmi ili plati" te je ukinuo zabranu reeksporta ruskog plina za "Naftogaz", a također je naložio da se preispita formula formiranja cijene plina počevši od 2014. godine.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2