ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Ministar Ćorić: Ustrajati u provedbi Pariškog sporazuma

Ministar Ćorić: Ustrajati u provedbi Pariškog sporazuma
Pariz, 13. prosinca 2017. - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sudjelovali su u Parizu na "One Planet Summitu" na kojemu su se, dvije godine nakon donošenja Pariškog sporazuma, okupili brojni svjetski čelnici.
Ministar Ćorić istaknuo je kako je najveći broj svjetskih i europskih ekonomija još uvijek na tragu zaključaka i ideja Pariškog sporazuma. Riječ je o globalnom klimatskom sporazumu kojemu je cilj ograničiti porast globalne temperature ispod 2°C u odnosu na predindustrijsko razdoblje.

"Cijeli svijet je danas potvrdio činjenicu da moramo zajedno ustrajati u tome da se daljnjim aktivnostima učini sve kako bi se učinci globalnog zatopljenja umanjili. To možemo jedino tako da mi kao zemlje članice EU, a isto tako i ostale svjetske ekonomije, težimo što većoj upotrebi obnovljivih izvora energije i smanjenju svih onih industrija, odnosno onih energenata koji imaju štetni utjecaj", istaknuo je ministar Ćorić.

Naglasio je kako će Republika Hrvatska dati svoj obol kroz okretanje razvoju koji se temelji na niskim razinama ugljika kao i poticanju obnovljivih izvora energije, a konkretne politike i mjere vezane uz taj segment bit će određene kroz strateške dokumente, Strategiju niskougljičnog razvoja Republike Hrvatske i Energetsku strategiju.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / MZOIP

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2