OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Ministar Ćorić sastao se s kolegama iz Rumunjske i Finske

Ministar Ćorić sastao se s kolegama iz Rumunjske i Finske
Bruxelles, 06. ožujka 2018. - Na marginama Vijeća ministara okoliša EU, ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić susreo se s resornim ministrima Rumunjske i Finske, gđom Grațielom-Leocadia Gavrilescu i g. Kimmom Tiilikainenom, u cilju uspostave suradnje i koordinacije za nadolazeće predsjedavanje ovih triju država, tzv. Tria, Vijećem Europske unije.
Radi se o prvom sastanku ministara okoliša iz Tria, čije predsjedavanje Vijećem EU započinje u 2019. godini (Rumunjska i Finska) te se nastavlja u prvoj polovini 2020. godine (Hrvatska).

Ministri su razmijenili informacije o statusu pripremnih aktivnosti u svojim resorima, a u narednom razdoblju će se u sve tri države članice te aktivnosti intenzivirati. To se primarno odnosi na edukacije djelatnika koji će biti uključeni u poslove predsjedavanja, kao i definiranje samog Programa rada Tria čije se službeno usvajanje, u suradnji s Glavnim tajništvom Vijeća, planira za prosinac ove godine. Ministri su naglasili važnost daljnjeg jačanja suradnje i koordinacije na svim razinama, a podržavaju se i već započete konzultacije službenika na operativnoj razini.

Sljedeći sastanak ministara okoliša Tria održat će se tijekom neformalnog sastanaka Vijeća ministara u travnju.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / MZOIP

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2