TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Vezano

Ministar Kuščević otvorio završnu konferenciju Strategija 2.0 u okviru projekta BUILD UPON

Ministar Kuščević otvorio završnu konferenciju Strategija 2.0 u okviru projekta BUILD UPON
Zagreb, 11. veljače 2017. - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević otvorio je završnu konferenciju Strategija 2.0 u okviru projekta BUILD UPON, gdje je sve prisutne upoznao i sa rezultatima tek zatvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova višestambenih zgrada". Istaknuo je zadovoljstvo velikim odazivom upravitelja i predstavnika stanara koji su se javili na natječaj.
U pozdravnom govoru ministar Kuščević se osvrnuo i na važnost projekta BUILD UPON namijenjenog za kreiranje i implementaciju dugoročnih nacionalnih strategija za dubinsku energetsku obnovu postojećih zgrada prema principima zelene gradnje.
 
U studenom 2016. godine, stupio je na snagu globalni, pravno obvezujući Pariški sporazum o klimatskim promjenama. EU sada mora dodatno podići svoje ambiciozne ciljeve, a jedan od najvećih zajedničkih izazova je obnova europskog fonda zgrada koji daje najveći udio u zbroju svih ciljeva za smanjenje emisija stakleničkih plinova na koje su se zemlje obvezale.

Ovo je veliki međunarodni diplomatski uspjeh i vrlo važan zajednički korak naprijed. Europa zahtijeva, u skladu s Direktivom o energetskoj učinkovitosti, od svake države članice pripremanje svojih nacionalnih dugoročnih strategija za energetske obnove postojećih zgrada, prema vrlo visokim standardima energetske učinkovitosti.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / MGIPU

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2