HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Ministarstvo gospodarstva odbacuje navode MOL-a o objavi transkripata

Ministarstvo gospodarstva odbacuje navode MOL-a o objavi transkripata
Zagreb, 31. srpnja 2014. - Ministarstvo gospodarstva priopćilo je da najoštrije odbacuje navode MOL-a kako je transkripte pregovora u medijima, između Vladinog tima i MOL-a oko budućnosti Ine, objavilo to ministarstvo, a bez odluke Vlade Republike Hrvatske u čije ime se pregovori vode.
Nakon što je Večernji list jučer objavio transkript prošlotjedne, pete runde pregovora između Vladinog tima i MOL-a oko budućnosti Ine, mađarska kompanija priopćila je da s "nelagodnošću prati neprimjerenu i manipulativnu medijsku objavu, vjerojatno putem samog Ministarstva gospodarstva", vezanu uz posljednji krug pregovora oko Ine. MOL je u priopćenju pozvao Ministarstvo gospodarstva da objavi cjelovite transkripte svih pet pregovaračkih rundi.

"Najoštrije odbacujemo navode MOL-a kako je transkripte pregovora u medijima objavilo Ministarstvo gospodarstva, a bez odluke Vlade Republike Hrvatske u čije ime se pregovori vode", ističe se pak u priopćenju tog ministarstva.

"O tonskom snimanju obaviještene su obje strane u pregovorima, a sve tonske zapise pregovora posjeduju oba pregovaračka tima, i Vlade i MOL-a, te je stoga zahtjev MOL-a za objavom transkripata svih dosad održanih sastanaka potpuno deplasiran", naglašavaju iz Ministarstva gospodarstva.

Navode da su "predstavnici MOL-a već su više puta tijekom pregovora narušili povjerenje pregovaračkih strana, posebno medijskim manipulacijama i jednostranim istupima, unatoč drugačijem prethodnom dogovoru pregovaračkih timova".

U priopćenju Ministarstva gospodarstva kaže se da će "pregovarački tim Vlade Republike Hrvatske, na čelu s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, nastaviti voditi pregovore o budućnosti INA-e u najboljoj vjeri i s ciljem zaštite interesa INA-e i njezinih zaposlenika, kao tvrtke od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku, a sve u skladu s Okvirom za pregovore Vlade RH.

Večernji list je objavio transkript sastanka pregovaračkih timova Vlade i MOL-a, održanog u petak. Između ostaloga, u tom transkriptu vidljivo je da je hrvatska pregovaračka pozicija potpuno jasna, da je model upravljanja Inom, odnosno konsolidacija kompanije u sastav MOL-a, posljedica koruptivnog djela - temeljem pravomoćne sudske presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a smatra neprihvatljivim i novi model upravljanja Inom, koji je predložio Nadzorni odbor kompanije.

MOL je, pak, voljan pregovarati o promjenama međudioničarskog ugovora, ali ne i priznati njegovu ništavnost te želi zadržati poziciju strateškog upravljanja u Ini, proizlazi iz transkripata. [H]

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2