ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Modna korporacija VF se priključila programu Trgovine bez krzna

Modna korporacija VF se priključila programu Trgovine bez krzna
New York, 28. studenog 2017. - Korporacija VF, jedna od najvećih tvrtki za proizvodnju odjeće, obuće i modnih detalja u svijetu, koja obuhvaća više od 20 brendova uključujući Vans, The North Face, Napapijri, Timberland, Wrangler i Lee priključila se programu Trgovine bez krzna.
Program provodi Fur Free Alliance, međunarodna koalicija od 43 organizacije za zaštitu životinja, čija su članica i Prijatelji životinja. VF je ranije ove godine objavio svoju prvu ikad Politiku o materijalima životinjskoga podrijetla i najavio da njihovi brendovi više neće koristiti životinjsko krzno, angoru i kožu egzotičnih životinja.

VF-ov brend Napapijri je prvi iskazao svoju predanost nekorištenju krzna 2015. godine, a njegova cijela kolekcija za jesen/zimu 2017. je ponosno 100 % bez životinjskog krzna i paperja.

Viktoria Krčelić iz Prijatelja životinja, izjavila je: "Pohvaljujemo odluku VF korporacije da se, slijedom odluke o nekorištenju životinjskog krzna, priključi programu Trgovine bez krzna. Posebno raduje spremnost na istraživanje i korištenje novih tehnoloških mogućnosti kako bi se korištenje svih životinjskih materijala svelo na namjanju moguću mjeru. Vjerujemo da je ovo pravi put i da je pitanje vremena kada će korištenje bilo kakvih životinjskih materijala u modi i svakodnevnom odijevanju postati stvar prošlosti".

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2