OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Zagreb, 22. prosinca 2016. - Možete li uopće vizualizirati iskustvo Tanzanije? Tisuće i tisuće gnuova koji hodaju kao savršeni stroj tijekom svoje godišnje migracije preko Serengetija. Obitelj slonova koja šeta širokim koritom rijeke Tarangire. Možda ga ipak zamišljate kao čopor lavova koji se sunčaju na travnatim proplancima impozantnog kratera Ngorongoro? Točno je, upravo takve slike ljudi zamišljaju kada pomisle na Tanzaniju. I to čine s punim pravom!
Tanzanija je zaista safari*** odredište kojem nema ravnog. Statistike govore same za sebe. Jedna četvrtina zemlje spada pod zaštićena područja, dok u poznatom Nacionalnom parku Serengeti i Selous Game Reserveu obitava oko 20 posto svih velikih sisavaca u Africi.
AFR_0.png
No ipak, Tanzanija pruža i više nego samo safarije. Tu su Kilimanjaro i Meru, odnosno najviši i peti najviši vrh na kontinentu. Potom jezera Victoria, Tanganjika i Nyasa, tri najveće slatkovodne vodene površine u Africi. Tu je naravno i čarobni "otok začina", Zanzibar, čije obale su jedne od najljepših plaža na svijetu, a koji nudi zapanjujuće lokacije za ronjenje te misteriozne srednjovjekovne ruševine.
AFR_1.png
Svako od naših tanzanijskih iskustava urezati će vam se u sjećanje te izmamiti emocije koje nikad neće biti zaboravljene. Sve naše ture po Tanzaniji intrigantne su i uzbudljive te pružaju savršeni omjer divljih životinja, zapanjujućih krajolika i prijateljskog lokalnog stanovništva. Tanzanijski sjeverni safari krug poznat je i kao jedno od najboljih mjesta za iskustvo biljnog i životinjskog svijeta u Africi. Njegovo prirodno obilje divljih životinja, uz godišnje migracije milijuna jedinki širom sjeverne ravnice stvara bogat eko sustav.
AFR_2.png
Što god da se odlučili iskusiti u Tanzaniji, mi možemo pomoći da vaš san postane stvarnost, neovisno radi li se o spartanskom penjanju na Kilimanjaro, luksuznom safariju u krateru Ngorongoro, promatranju migracija duž cijelog sjevernog safari kruga ili ljenčarenju na pješčanoj plaži u hladu palmi.
AFR_4.png
Najbolje vrijeme za promatranje biljnog i životinjskog svijeta u Tanzaniji je u sušnom razdoblju od kraja lipnja do listopada. Najbolji način gledanja divljih životinja je promatranje migracija u Serengetiju tijekom lipnja i srpnja, dok je za promatranje mladunčadi najbolji period kraj siječnja i veljača. Parkovi južnog i zapadnog safari kruga najposjećeniji su tijekom sušne sezone, od lipnja do listopada, dok se parkovi sjevernog safari kruga mogu posjetiti tijekom cijele godine. Tarangire je jedina iznimka sjevernog kruga te ga je također najbolje posjetiti za vrijeme sušne sezone.
AFR_5.png
Turistička agencija FOSCROT TRAVEL tijekom cijele godine nudi personalizirana putovanja u Tanzaniju u aranžmanima za minimalno 2 osobe naviše i to u trajanju od minimalno 5 dana boravka naviše. Standardni aranžmani u sjevernom safari krugu obuhvaćaju posjetu:

  • nacionalnom parku Kilimanjaro (sve planinarske rute) u kombinaciji bez ili sa obilaskom jednog ili više ponuđenih nacionalnih parkova (Lake Manyara, Tarangire, Ngorongoro i Serengeti) te gradovima Moshi, Arusha i okolnim mjestima (u krugu grada Moshi obilazak plantaža kave i poznatog vodopada u selu Materuni,obilazak termalnog izvora Kikuletwa u selu Rundugai, obilazak lokalnog afričkog stanovništva i nomadskog naroda Masai);
  • jednom ili više ponuđenih nacionalnih parkova (Lake Manyara, Tarangire, Ngorongoro i Serengeti) te gradovima Moshi, Arusha i okolnim mjestima (u krugu grada Moshi obilazak plantaža kave i poznatog vodopada u selu Materuni, obilazak termalnog izvora Kikuletwa u selu Rundugai, obilazak lokalnog afričkog stanovništva i nomadskog naroda Masai) tj. kombinacija putovanja bez planinarenja na Kilimanjaro;
  • gradu Dar es Salaam i otoku Unguji (Zanzibar). Posjet Zanzibaru može se i ne mora kombinirati s prve dvije opcije putovanja tj. putovanja na otok se organiziraju bez uvjeta putovanja u nacionalne parkove sjevernog safari kruga, a sve u ovisnosti o preferencijama putnika i njihovom raspoloživom vremenu za putovanje.
AFR_13.png
Putovanje može biti organizirano u bilo kojoj kombinaciji koja vam odgovora, a ono može biti prošireno posjetom i drugim nacionalnim parkovima i gradovima i to sve prema dogovoru s putnicima. O svih nacionalnih parkova i gradova koji su dio naše standardne ponude mogli bismo pisati jako puno, no obzirom da svi naši putnici dobivaju dvojezični vodič (na hrvatskom i engleskom jeziku) u vlastitom izdanju, u nastavku ćemo uz pregled obilazaka istaknuti samo nekoliko važnih informacija o pojedinim nacionalnim parkovima i gradovima.
AFR_6.png
Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Tekst je zaštićeno autorsko djelo tvrtke FOSCROT LTD. Fotografije su zaštićene autorskim pravom i vlasništvo su tvrtke FOSCROT IMAGES LTD. / ***U svim safari rutama u organizaciji naše tvrtke strogo je zabranjeno prikupljanje kamenja, branje biljaka te lov i krivolov. Zabranjena je i kupovina suvenira, predmeta i namještaja na bazi zaštićenih biljaka i životinja, a u skladu s relevantnim zakonskim propisima Ujedinjene Republike Tanzanije i zemalja čiji su putnici državljani. Svaka nezakonita radnja biti će prijavljena nadležnim institucijama bez odgađanja.
AFR_7.png

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2