OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

Mreža "Parkovi Dinarida" bogatija za još četiri parka

Mreža "Parkovi Dinarida" bogatija za još četiri parka
Kutina, 13. ožujka 2017. – Nacionalna Agencija zaštićenih područja u Albaniji (NAPA), Nacionalni park Kopaonik (Srbija), Škocjanski park (Slovenija) te JP Srbija šume novi su članovi mreže zaštićenih područja Dinarida.
Odluka o prijemu novih članova mreže, koja sada broji ukupno 74 zaštićena područja Dinarida, donesena je u petak na zasjedanju Upravnog odbora i Generalne skupštine Parkova Dinarida u parku prirode Lonsko polje u Hrvatskoj.

"Raduje nas rast organizacija čije je osnivanje podsticao WWF. Dolazak novih članova traži još bolju organizaciju rada i uvjereni smo da će se ona i ostvariti. WWF ostaje blizak Parkovima Dinarida, a naša je saradnja i jedan od prioriteta kroz program ‘Zaštićena područja za prirodu i ljude’", izjavio je potpredsjednik Generalne skupštine Parkova Dinarida i direktor WWF Adria Martin Šolar.

Parkovi Dinarida će u okviru programa "Zaštićena područja za prirodu i ljude" u sljedećem razdoblju posebnu pažnju posvetiti procjeni i unapređenju saradnje lokalnih zajednica i zaštićenih područja Dinaida, te promoviranju  primjera dobre prakse. Sudjelovat će i u realizaciji transnacionalnog Interrerg projekta  EKO KARST, kojim se želi doprinijeti zaštiti i održivom razvoju krške bio-regije na području dunavskog sliva, kroz promociju vrijednosti usluga ekosustava.

U Kutini se okupilo više od 30 članova Generalne skupštine koji su usvojili Programa rada, kao i financijski plan za tekuću godinu. Izabran je novi predjednik Upravnog odbora, direktor NP Una, Amarildo Mulić, koji je na toj poziciji zamijenio dosadašnjeg predsjednika Zorana Mrdaka. Za potpredsjednicu UO izabrana je ravnateljica PP Medvednica Snježana Malić-Limari, a novi član UO postao je predsjednik Asocijacije parkova Albanije Genc Kacori.

"Najbitnija stvara mreže u narednom periodu je konkrentije umrežavanje zaštićenih područja tj. bolja vidiljivost članova Parkova Dinarida na prostoru Jugoistočne Europe", izjavio je Amarildo Mulić.
 
Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Parkova Dinarida, kojom se predviđa novo tijelo u upravljanju mrežom zaštićenih područja Dinarida - izvršni direktor, koji će biti izabran po objavljivanju javnog natječaja.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / WWF

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2