ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Washington D.C., 12. travnja 2017. - Američka svemirska agencija NASA najavila je konferenciju za novinare na kojoj će otkriti "nove rezultate" o "svjetovima sa oceanima u našem solarnom sistemu".
Konferencija će se održati u Washingtonu u srijedu i na njoj će sudjelovati stručnjaci iz cijelog svijeta, najavljeno je iz NASA-e.

Oni će raspravljati o otkrićima do kojih je došao svemirski teleskop Hubble i letjelica Cassini, odnosno o novim znanstvenim dokazima o svjetovima sa oceanima u našem solarnom sustavu.

Kako dodaju iz NASA-e, otkrića će pomoći u "široj potrazi za životom van Zemlje".

"Ova nova otkrića će pomoći u budućem istraživanju svjetova sa oceanima, uključujući nadolazeću misiju NASA-e na Jupiterovom mjesecu Europi planiranu za 2020. i široj potrazi za životom izvan Zemlje", navodi se u priopćenju.

U veljači je NASA otkrila da je pronašla solarni sustav ispunjen planetama na kojima bi se mogli nalaziti vanzemaljski oblici života.

Objavila je da je otkrila sedam planeta koje kruže oko zvijezde TRAPPIST-1, a tri se nalaze u tzv. nastanjivoj zoni. Znanstvenici smatraju da najmanje tri planeta imaju oceane, što znatno povećava šanse za postojanje života.

NASA je prošle godine objavila otkriće dviju planeta u nastanjivoj zoni - Proxima b i Kepler-452b.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Al-Jazeera Balkans

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2