ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Washington D.C., 29. ožujka 2018. - Američka svemirska agencija je javila da je do 2020. godine odložila lansiranje svemirskog teleskopa nove generacije.
Službenici su naveli da im je potrebno više vremena da sklope i testiraju svemirski teleskop "James Webb", koji se smatra naslednikom teleskopa "Hubble", prenosi AP.

Teleskop je trebao biti lansiran ove godine, ali NASA je jesenas odložila lansiranje za 2019. godinu, a sada je pomaknuto za još godinu dana.

"Imamo jednu šansu da ovo napravimo pravilno prije nego što teleskop ode u svemir", rekao je službenik NASA-e Thomas Zurbuchen.

On je dodao da su neke greške napravljene tijekom pripreme teleskopa, kao i da NASA nije uvidjela obim čitavog posla, prenosi AP.

NASA i njihov partner Europska svemirska agencija raditi će zajedno na određivanju novog datuma za lansiranje, koji je za sada utvrđen za svibanj 2020. godine.

Dužnosnici navode da bi troškovi projekta mogli premašiti limit od osam milijardi dolara koji je odredio američki Kongres. NASA je već do sada za teleskop utrošila sedam milijardi dolara.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Al-Jazeera Balkans

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2