ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Znanost

NASA pronašla "nastanjivo područje" na Saturnovom mjesecu

NASA pronašla "nastanjivo područje" na Saturnovom mjesecu
Washington D.C., 13. travnja 2017. - NASA je vjerovatno pronašla gotovo idealno područje za razvoj života na jednom od od Satrunovih mjeseca. Tim povodom Američka svemirska agencija zakazala je za danas izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će objaviti detalje otkrića koje će utjecati na buduća istraživanja "oceanskih svjetova".
Keith Cowing, analitičar i bivši zaposlenik NASA-e, tvrdi da su NASA-ini znanstvenici otkrili kemijsku aktivnost unutar hidrotermalnih izvora u oceanu na mjesecu Enceladus.

"NASA će u četvrtak objaviti dokaze o hidrotermalnim aktivnostima na dnu ledom pokrivenog oceana na Saturnovom mjesecu Enceladus koji najvjerojatnije stvara metan iz CO2. Taj proces je indikativno moguć u nastanjivoj zoni Enceladusa", napisao je Cowing u američkom magazinu "Astrobiology".

NASA navodi da su nova otkrića koncentrirana na otkrićima NASA-ine letjelice Cassini koja se nalazi u orbiti Saturna, a koja je istraživala i njegove mjesece, te otkrića svemirskog teleskopa Hubble.

Istraživanja letjelice Cassini pokazala su hidrotermalnu aktivnost u procjepima koji izbacuju vodenu paru sa ledenim česticama iz oceana koji se nalazi ispod ledenog pokrivača na površini planeta.

Iako djeluje "negostoljubiv" poput drugih Saturnovih mjeseca opservacije sugeriraju da može imati sastojke koji podržavaju život.

NASA će konferenciju za medije održati danas, a na njoj će sudjelovati i vodeći svjetski stručnjaci koji se bave potragom za životom izvan planete Zemlje.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / KLIX

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2