HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
New York, 20. kolovoza 2017. - Američka svemirska agencija NASA planira proizvoditi kisik iz atmosfere Marsa kada sljedeći robot 2020. stigne na "Crveni planet".
List Independent piše da će znanstvenici poslati mikroskopski živi svijet, vjerojatno alge ili bakterije, u okviru misije Rover kako bi pokušali stvoriti zrak prikladan za ljude. Oni žele hraniti mikroorganizme u tlu Marsa u nadi da će oni emitirati kisik kao nusproizvod.

On bi se onda mogao koristiti za disanje ili kao raketno gorivo za povratak na Zemlju, prenosi Beta. Ako eksperiment bude uspješan, to će biti važan korak ka Marsu nastanjivom za ljudske kolonije u budućnosti.

U atmosferi Marsa se nalazi samo 0,13 posto kisika u odnosu na 21 posto na Zemlji.

Independent piše da Sjedinjene Američke Države planiraju oko Marsa izgraditi magnetni štit, a na samom planetu nuklearni reaktor.

Prvi korak bi bio lansiranje lunarne svemirske stanice koja bi služila kao početna točka za misije prema ostatku Sunčevog sustava.

U svojim planovima za kolonizaciju Marsa Elon Musk je pak naveo da bi najniža cijena po osobi za tako nešto bila 10 milijardi dolara.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2