OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Hamburg, 10. srpnja 2017. - Vođe Skupine 20 (G20) osim američkog predsjednika Donalda Trumpa u subotu su potvrdili da su obvezani Pariškom sporazumu, rekavši da je "nepovratan", piše u deklaraciji koja je objavljena nakon završetka G20 summita u Hamburgu.
Vođe G20 u deklaraciji su izjavili da ostaju "zajednički obvezani" smanjenju emisije stakleničkih plinova putem povećane inovacije održive energije i energetske učinkovitosti, no da će "uzeti u obzir" odluku Sjedinjenih Američkih Država da se povuku iz sporazuma.

"Sjedinjene Američke Države su objavile da će odmah prestati s primjenom trenutačnog doprinosa na razini države, te potvrđuju jaku obvezanost pristupu koji smanjuje emisiju dok podupire ekonomski rast i poboljšava potrebe energetske sigurnosti", dodano je.

Bez obzira na sve navedeno, vođe drugih 19 članica su u deklaraciji potvrdili svoju "jaku obvezanost Pariškom sporazumu, te su rekli da se kreću prema punoj implementaciji u skladu s principom zajedničkih, no različitih odgovornosti i mogućnosti, u svjetlu različitih okolnosti u državama".

Pariški sporazum cilja boriti se s klimatskim promjenama smanjenjem emisije stakleničkih plinova te je za cilj postavljena održavanje povećanja globalnih temperatura na 2 stupnja celzijusa, na predindustrijskoj razini.

Summit u Hamburgu pod nazivom "Oblikovanje povezanog svijeta", započeo je u petak.

Argentina će u prosincu od Njemačke preuzeti predsjedavanje G20, i biti domaćin summita u 2018. godini.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2