DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Zelena gradnja

Najzeleniji stadion na svijetu biti će napravljen od drva

Najzeleniji stadion na svijetu biti će napravljen od drva
London, 06. studenog 2016. - Arhitekti iz studija Zaha Hadid Architects odabrani su za projektiranje stadiona kapaciteta 5000 sjedala za britanski nogometni klub Forest Green Rovers. Ono što ovaj stadion čini posebnim je činjenica da će biti u potpunosti napravljen od drveta.
Stadion je dizajniran kako bi bio svjetski najzeleniji nogometni stadion, a osim što će biti u potpunosti napravljen od drveta, pogoniti će ga obnovljivi izvori energije.

Direktor kluba Forest Green Rovers, Dale Vince, izjavio je: "Naš novi stadion imati će najniži CO2 otisak od svih stadiona na svijetu. To će stvarno biti najzeleniji nogometni stadion".

Stadion će imati valovitu drvenu opnu, a položaj svakog od sjedala biti će izračunat na način da će svi gledatelji imati neometan pogled na teren.

Uz stadion će biti izgrađen i 100 milijuna funti vrijedan prirodni rezervat. Jedna polovica projekta bit će posvećena sportskim objektima, uključujući novi stadion, kamp za trening te objekt za znanstvena istraživanja, dok će druga polovica projekta biti namijenjena poslovnom parku za zelene tehnologije.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2