ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Energija

Novo izvješće BP-a predviđa snažan rast potrošnje obnovljive energije u Kini

Novo izvješće BP-a predviđa snažan rast potrošnje obnovljive energije u Kini
London, 16. travnja 2018. - Sudeći prema izvješću BP-a potrošnja obnovljivih vrsta energije u Kini ubrzano se širi s očekivanim rastom od 9,5 posto na godišnjoj razini u razdoblju od 2016. do 2040.
U izvješću, naslovljenom "Energetska predviđanja BP-a 2018." i objavljenom u Pekingu, stoji kako će potrošnja obnovljivih vrsta energije u Kini do 2040. činiti 31 posto one na globalnoj razini.

BP inače obajvljuje svoja energetska predviđanja na godišnjoj razini kako bi ispitao i raspravio o potencijalnoj energetskoj potražnji temeljeno na budućim promjenama kada je riječ o mjerama, tehnologiji i gospodarstvu.

Kineske energetske mješavine nastavljaju sa svojom evolucijom pri čemu se predviđa da će dominacija ugljena sa 62 posto, koliko je bilo zabilježeno 2916., pasti na 36 posto do 2040. U izvješću također stoji i da će se korištenje prirodnog plina skoro udvostručiti na 13 posto do iste godine. Udio korištenja obnovljive energije će sa 3 posto, koliko je zabilježeno prije dvije godine, do 2040. skočiti na 18 posto.

Osim toga ističe se i da, s obzirom na to da se Kine okreće mnogo održivijem obrascu rasta, njezina energetska potražnja također zahtijeva promjenu. Promjene u energetskoj mješavini su potaknute izmjenama gospodarske strukture odnosno njezinoj posvećenosti da se okrene čišćim gorivima s manjom emisijom ugljika.

Širenje obnovljive energije je opći konsenzus, s Kinom i drugim razvijenim dijelovima svijeta koji pomalo pretiču Europsku uniju kao najvećeg pokretača toga rasta, sudeći prema navedenom izvješću.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2