ABB WIND TOP

Specijali

ABB: ENERGIJA I PRODUKTIVNOST ZA BOLJI SVIJET32. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plinHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

OMV prodao Petrol Ofisi Vitolu za 1,37 milijardi eura

OMV prodao Petrol Ofisi Vitolu za 1,37 milijardi eura
Ankara, 06. ožujka 2017. - Austrijska energetska grupacija OMV prodala je tursku kompaniju Petrol Ofisi Vitol Investment Partnershipu za 1,37 milijardi eura.
OMV je već odavno odredio tursku kompaniju kao segment imovine kojeg ne smatra "temeljnim" i kojeg će prodati kako bi generirao ponešto gotovine. Osim Vitola, za Petrol Ofisi interes su pokazivali Saudi Aramco i State Oil Company of Azerbaijan (SOCAR).

Lanac benzinskih crpki Petrol Ofisi je sa 1.785 stanica tržišni lider u Turskoj i najveći dobavljač maziva u zemlji. Međutim, nade u rast domaće naftne i plinske grupe nisu se obistinile. Iako benzinske crpke posluju bez gubitaka, prinos je prenizak. Cijenu energije u Turskoj određuje državni regulator, a osim toga OMV nema rafinerije u Turskoj.

OMV je prije deset godina kupio 34-postotni udio u kompaniji Petrol Ofisi za oko 884 milijuna eura, da bi 2011, preuzeo i ostatak udjela.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz - Siniša Malus

Komentari

4000 znakova
Banner_DCB_300x250
RIGHT TURBOPUHALA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA POZADINA 2016