ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Budva, 15. rujna 2017. - Na zajedničkom 6. Sastanku stranaka Aarhuške konvencije i 3. Sastanku stranaka Protokola PRTR (Protokol o registrima emisija i prijenosa onečišćujućih tvari) u Budvi, Crna Gora, donesena je Deklaracija iz Budve o okolišnoj demokraciji za našu održivu budućnost.
Deklaracijom se daje poruka kojom Aarhuška konvencija (Konvencija o pristupu informacijama, sudjelovanju javnosti u odlučivanju i pristupu pravosuđu u pitanjima okoliša) i njen Protokol mogu doprinijeti provedbi globalnih Ciljeva održivog razvoja i Agende o održivom razvoju 2030 Ujedinjenih naroda. Potvrđuje se snažna posvećenost razvoju okolišne demokracije u svim njenim elementima, kroz pristup informacijama o okolišu, sudjelovanje javnosti u donošenju odluka o okolišu i pristupu pravosuđu.

U Pan-europskoj regiji (UNECE) Konvencija i njen Protokol imaju važnu normativnu ulogu i pomažu jačanju uključivanja civilnog društva uključujući okolišne udruge, lokalne zajednice, akademske institucije i marginalizirane skupine u donošenju odluka.

Deklaracijom se ističe važna uloga Protokola PRTR (Protokol o registrima emisija i prijenosa onečišćujućih tvari) u razvoju platforme s informacijama o onečišćenju okoliša koja pomaže donositeljima odluka donijeti ispravne odluke u poticanju razvoja zelenog gospodarstva.

Na sastanku sudjeluju ministri, zamjenici ministara, državni tajnici i drugi čelnici delegacija 34 država i EU. Hrvatsku delegaciju predvodi pomoćnik ministra Igor Čižmek, a delegaciji se priključio i Veselko Grubišić, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / MZOIP

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2