DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Montreal, 09. ožujka 2017. - Najstariji fosil pronađen na Zemlji datira unazad 4,2 milijarde godina, što pretpostavljeni početak bujnog života na našem planetu pomiče za nekoliko stotina milijuna godina unazad.
Bakterija, koja je manja od debljine ljudske dlake, pronađena je u stijenama u Quebecu u Kanadi.Prije nego što je u listu "Nature" potvrđeno otkriće 4.2 milijardi godina starih fosila bakterija najstariji pronađeni fosil datirao je unazad 3.4 milijardi godina, što je znanstvenike nagnalo na zaključak da je život na Zemlji nastao prije 3.7 milijardi godina.

Nakon novog otkrića znanstvenici su prisiljeni zaključiti kako je život na našem planetu nastao prije 4.5 milijardi godina.

Fosil ukazuje na zanimljiv oblik bakterije koja najviše podsjeća na male tube jednim krajem povezane za tlo na dubini oceana, prenose mediji.

Znanstvenici smatraju da je, obzirom na svoju starost, bakterija živjela u uvjetima izuzetne topline i vlage u oceanu čija je voda oko lokaliteta termalnih izvora dosezala temperaturu od 60 stupnjeva.

Otkriće fosila najjači je dokaz da su se slična bića možda uspjela razviti u teškim uvjetima na drugim planetima, prvenstveno na susjednom Marsu, na kojem su, isto kao na Zemlji, prije 4.2 milijardi godina postojali oceani.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Al-Jazeera Balkans

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2