DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Otvoreno savjetovanje za program sufinanciranja sanacija odlagališta EU sredstvima

Otvoreno savjetovanje za program sufinanciranja sanacija odlagališta EU sredstvima
Zagreb, 14. ožujka 2017. - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike priprema javni poziv za sufinanciranje sanacija odlagališta komunalnog otpada bespovratnim EU sredstvima te pozivamo sve zainteresirane da se uključe u javno savjetovanje o Nacrtu ključnih elementa Poziva na dostavu projektnih prijedloga sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada.
Sanacije će se sufinancirati kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, a na njega će se moći javljati jedinice lokalne samouprave.

"Poziv za sanacije odlagališta krenut će do kraja travnja, a procijenjena vrijednost poziva je oko 80 milijuna kuna. Radi se o bespovratnim EU sredstvima. Očekujemo da što više jedinica lokalne samouprave kroz ovo vrijeme pripremiti potrebnu projektnu dokumentaciju i iskoristiti sredstva koja će im biti na raspolaganju", rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Sanacijama i zatvaranjima odlagališta će se doprinijeti ublažavanju negativnih učinaka na ljudsko zdravlje, okoliš, klimu, smanjenju emisija stakleničkih plinova, te unaprjeđenju prirodnog i životnog okoliša.

Bespovratna sredstva u okviru ovog Poziva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka dodjele u modalitetu trajnog poziva ciljajući na što veći broj potencijalnih prijavitelja. Postupak dodjele započinje zaprimanjem prvog projektnog prijedloga, a rok za podnošenje projektnih prijedloga završava danom odobrenja posljednjeg projektnog prijedloga koji udovoljava svim kriterijima, a kojim se iscrpljuju raspoloživa financijska sredstva.

Savjetovanje
je otvoreno do 25.3.2017. te pozivamo sve zainteresirane da daju svoje komentare.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2