OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Ovaj proizvođač nafte zabilježio je rast neto profita od 2.300%

Ovaj proizvođač nafte zabilježio je rast neto profita od 2.300%
Peking, 25. kolovoza 2017. - Najveći kineski proizvođač nafte, PetroChina, javio je kako je povećanje cijena nafte pomoglo rastu neto profita u prvom polugodištu 2017. i to za više od 2.000 posto.
Neto dobit kompanije dostigla je u prvih šest mjeseci čak 12,67 milijardi juana (1,9 milijardi dolara) u odnosu na samo 531 milijun juana u istom periodu prošle godine, navela je ova kompanija u priopćenju objavljenom na burzi u Hong Kongu, prenosi AFP.

To je porast od 2.290 posto u usporedbi sa profitom iz prvih šest mjeseci 2016, koji je bio najniži polugodišnji rezultat od 2000. godine od kada kompanija javno predstavlja poslovne pokazatelje, za šta se krivica u velikoj mjeri pripisuje slabim međunarodnim cijenama nafte u to vrijeme.

"Ponuda i tražnja na globalnom tržištu nafte progresivno se kreće u pravcu uravnoteženja", navodi se u priopćenju PetroChine.

Kompanija je navela da će dioničarima biti isplaćen iznos koji je ekvivalentan profitu iz prvog polugodišta "uzimajući generalno u obzir dobre osnove razvoja, financijske uvjete i novčane tokove te poboljšanje prinosa za dioničare".

PetroChine je u 86 postotnom vlasništvu matične državne kompanije CNPC koja nije izlistana na burzi.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2