HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Ovaj smartphone otkriti će što se nalazi u vašoj hrani

Ovaj smartphone otkriti će što se nalazi u vašoj hrani
Zagreb, 16. siječnja 2017. -  Ako ste već umorni od slušanja o svim štetnim tvarima koje unosimo u naš organizam kroz hranu i vodu koju konzumiramo, razveseliti će vas vijest o prvom smartphoneu koji je u mogućnosti analizirati sastav svakog materijala, pa tako i hrane i pića koje konzumiramo.
Mobilni telefon Changhong H2 potrošačima nudi obranu od elemenata koji bi potencijalno mogli ugroziti naše zadravlje i okoliš zbog svoje sposobnosti čitanja molekularnog sastava svega, od jagoda i sastava pilula do analize vašeg tijela.

Kineski Sichuan Changhong Electric Co udružio se s tvrtkama ADI i Consumer Physics kako bi razvio ovaj revolucionarni uređaj opremljen sa SCIO senzorom koji preuzima ulogu džepnog spektrometra.

Spektrometar mjeri svjetlost koja se reflektira od bilo kojeg predmeta, razbija taj spektar, te zatim šalje informacije u oblak kako bi se utvrdila molekularna svojstva. Zahvaljujući ovom sustavu H2 će omogućiti korisnicima da pažljivo procijene sve što jedu, piju, nose i više.

H2 će biti pušten u prodaju u Kini sredinom ove godine po cijeni od oko 435 američkih dolara, dok će potrošači izvan Kine uređaj moći kupiti krajem godine.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2