OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Prijevoz

Ovako Francuzi planiraju subvencionirati kupovinu električnih vozila

Ovako Francuzi planiraju subvencionirati kupovinu električnih vozila
Pariz, 19. rujna 2017. - Francuska vlada planira niz poticaja i poreznih olakšica za postepeno "protjerivanje" sa prometnica automobila koji zagađuju okoliš.
Francuski ministar za zaštitu okoliša, Nicolas Hulot je najavio kako će predložiti da od 2019. godine krediti za izolaciju stanova budu subvencionirani, jer obitelji sa niskim prihodima nemaju sredstva za financiranje tih radova. Takođe je rekao da vlada planira subvencije do 3.000 eura za obitelji s niskim primanjima koje odluče da sa starih sistema za grijanje na fosilna goriva prijeđu na sisteme grijanja iz obnovljivih izvora.

Također, predviđeni su i poticaji za podršku energetski štedljivoj izolaciji kuća, najavili su iz ministarstva.

Hulot je rekao za francuski dnevni list Liberation da će budžet za 2018. godinu, koji će biti predstavljen sljedećeg tjedna, uključiti niz mjera za ograničavanje klimatskih promjena, smanjenje zagađenja i pomoć obiteljima sa niskim primanjima.

Ministar je naveo da će predložiti da poticaji od 500 do 1.000 eura za prelazak na vozila koje manje zagađuju, a koji su do sada bili predviđeni samo za obitelji sa niskim primanjima, od 2018. budu dostupni svim građanima koji imaju vozila na benzinski pogon registrirana prije 1997. ili automobile sa dizel motorima koji su registrirani prije 2001.

Poticaji neće biti dodjeljivani samo za kupovinu novih automobila već i za relativno nova rabljena vozila sa niskom emisijama CO2.

Hulot je također rekao da će za obitelji sa niskim primanjima stimulacije biti udvostručene na 2.000 eura. Dodao je da bi za obitelj s niskim primanjima koja kupuje mali rabljeni automobil podticaj mogao dostići i više od polovine vrijednosti vozila.

Oko tri milijuna starih automobila ispunjava uvjete ove zamjene, a ministarstvo se nada da će već sljedeće godine biti zamijenjeno oko 100.000 vozila.

Svi vlasnici automobila koji prijeđu na električno vozilo dobiti će 2.500 eura stimulacije pored subvencije od 6.000 eura ako se mjera odobri.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2