HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Zagreb, 12. veljače 2017. - Predsjednik Uprave Prvog plinarskog društva Pavao Vujnovac kaže da ne odustaje od mogućeg preuzimanja Petrokemije, kroz mogući konzorcij, bez obzira na to što se država već godinama ne može odlučiti za smjer poslovanja.
PPD je naime na posljednjem natječaju bio jedini interesent za Petrokemiju, njihova ponuda je produljena, no i istekla krajem godine, a da im se nitko iz Vlade nije obratio, piše Večernji list.

Prema najavama, Petrokemija će ipak morati u novi natječaj, jer se bez strateškog partnera neće moći izvući. Interes PPD-a je i jasan jer im je Petrokemija važan kupac plina, a i imaju potraživanja od nje u visini od oko 250 do 300 milijuna kuna. U Luci Ploče PPD ima važnu investiciju razvoja terminala za skladištenje i pretovar naftnih derivata, zajedno s ulagačem VTTI, članicom Vitol grupe. Druga faza projekta vrijednog oko 135 milijuna eura, bi trebala biti gotova početkom sljedeće godine.

Sredinom rujna prošle godine Nadzorni odbor Petrokemije dao je suglasnost na izbor tvrtke KPMG Croatia kao konzultanta za izradu programa restrukturiranja, a sukladno propisanim aktivnostima iz odluke Vlade o davanju suglasnosti Petrokemiji za kreditno zaduženje u visini 200 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR). Naime, bivša Vlada premijera Tihomira Oreškovića u tehničkom mandatu je krajem kolovoza dala suglasnost i državno jamstvo Petrokemiji za to zaduženje.

Petrokemija je u većinskom vlasništvu države, koja ima 79,85 posto dionica.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Večernji list via SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2