MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Peugeot 208, 2008 i DS 3 Crossback uskoro i u električnim verzijama

Peugeot 208, 2008 i DS 3 Crossback uskoro i u električnim verzijama
Pariz, 25. rujna 2017. - PSA Grupa nastavlja elektrifikaciju svojih modela te za 2019. godinu priprema dva potpuno električna modela, a to su Peugeot 208 i DS 3 Crossback.
Dužnosnici grupacije su otkrili planove proizvodnje investitorima prošlog tjedna, a prema tim informacijama Peugeot će novu generaciju modela 208 predstaviti u rujnu 2019. godine te je ponuditi kao električno vozilo s dometom oko 300 km. Naravno, verzije s konvencionalnim motorima će također biti dostupne.

Nekoliko mjeseci prije toga će luksuzni brend DS predstaviti električni DS 3 Crossback, nasljednika današnjeg modela DS 3. To će biti prvi od mnogih električnih DS-ovih automobila planiranih za narednih nekoliko godina. Konačno, Peugeot će 2020. godine predstaviti svoj novi potpuno električni model, a to će biti električna verzija subkompaktnog crossovera, modela 2008.

U međuvremenu se nastavlja rad na ponudi plug-in hibridnih vozila, među kojima su tri SUV-a bazirana na istoj EMP2 platformi, a to su DS 7 Crossback, Peugeot 5008 i Citroen C5 Aircross. PSA planira do 2023. godine na tržište plasirati sedam plug-in hibridnih i četiri potpuno električna modela.

PSA trenutno ima nekoliko električnih automobila uključujući Citroen C Zero, Peugeot iOn, Citroen e.Mehari te električne verzije kombija Peugeot Partner i Citroen Berlingo.

"DS ulazi na tržište električnih automobila. Do 2025. godine će više od trećine DS-ovih vozila biti hibridi ili električni automobili. Modeli visokih performansi će biti hibridne verzije, a prvi od njih će biti DS 7 Crossback E-Tense s 300 KS", izjavio je jedan od direktora DS-a Eric Apode.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Klix.ba

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2