HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Moskva, 08. lipnja 2017. - Kompanija "North stream 2" će tijekom ljeta početi pregovarati s bankama o privlačenju projektnog financiranja izgradnje plinovoda "Sjeverni tok 2".
Proces će biti završen u drugom polugodištu naredne godine, priopćio je predstavnik kompanije. "Očekujemo da će ruske banke uspjeti osigurati dio financiranja…", dodao je on.

Krajem travnja "North stream 2" i europski partneri potpisali su sporazum o financiranju "Sjevernog toka 2". Pet europskih kompanija obvezalo se omogućiti dugoročno financiranje u obimu do 50 posto od ukupne vrijednosti projekta koja se procjenjuje na 9.5 milijardi eura.

Udio svake od pet kompanija biti će oko 950 milijuna eura. "North stream 2" planira privući 70 posto, odnosno 6,65 milijardi eura za izgradnju plinovoda u okviru projektnog financiranja.

"Gazprom" je naveo da će partneri u "Sjevernom toku 2" odobriti kredite po stopi od šest posto godišnje do 2019. godine. Financiranje će po istim ujvetima odobriti i "Gazprom".

Projekt "Sjeverni tok 2" podrazumijeva izgradnju dva kraka plinovoda ukupnog kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara plina godišnje od obale Rusije kroz Baltičko more do Njemačke.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2