ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Poduzeće Messer Croatia Plin d.o.o. implementiralo napredno rješenje za kvalitetu potrošnje električne energije tvrtke Schneider Electric

Poduzeće Messer Croatia Plin d.o.o. implementiralo  napredno rješenje za kvalitetu potrošnje električne energije  tvrtke Schneider Electric
Zagreb, 25. prosinca 2017. - Schneider Electric, vodeća tvrtka u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, isporučio je u 2016. godini složeno primarno srednjenaponsko postrojenje tipa MCset ugrađeno u glavnu trafostanicu kompanije Messer Croatia Plin d.o.o.
Uz navedeno postrojenje implementiran je i nadzorni sustav EcoStruxureTM Power Monitoring Expert. Taj će sustav omogućiti praćenje i analizu potrošnje i kvalitete električne energije u stvarnom vremenu, te je jedan od preduvjeta za dobivanje ISO 50001 certifikata, za jednog od najvećih potrošača električne energije na području Elektre Zagreb i Grada Zagreba.

Zaprešićko poduzeće Meser Croatia Plin d.o.o. dio je međunarodne grupacije koja se bavi proizvodnjom i prodajom industrijskih i medicinskih plinova i pripadajuće opreme. Kako bi se osigurala nužno potrebna pouzdanost proizvodnje, u 24/7 režimu rada, dio postojećeg srednjenaponskog postrojenja zahtijevalo je potpunu modernizaciju. Messer Croatia Plin se odlučio za Schneider Electricovu naprednu tehnološku opremu i učinkovito rješenje za praćenje i analizu potrošnje električne energije, koji su u suradnji s partnerima Schneider Electrica pravovremeno i u roku isporučeni, ispitani i puštani u pogon.

Izborom MCset srednjenaponskog postrojenja značajno je podignuta razina pouzdanosti opskrbe električnom energijom. EcoStruxureTM PME sustav nadzora potrošnje električne energije ovdje se koristi kao izvor podataka u praćenju i analiziranju potrošnje. Temeljem praćenja podataka kroz određeni vremenski period identificiraju se anomalije i odstupanja u potrošnji. Uočavanjem uzročnika prekomjerne potrošnje, put ka bržem odlučivanju i primjeni korektivnih akcija postaje jednostavan i izvediv u stvarnom vremenu.
 
EcoStruxureTM je IoT bazirana platforma koja objedinjuje tri razine:  Povezani proizvodi (oprema) – kroz povezivost i IoT/IIoT moguće je prikupljati velike količine podataka ("big data") iz samih proizvodnih procesa; Vrhunska kontrola i upravljanje – upravljanje procesima i potrošnjom energenata; Napredna analitika, aplikacije i softveri kroz fiksna, mobilna ili "cloud" rješenja.

EcoStruxureTM je dizajniran za četiri tržišta (zgradarstvo, podatkovni centri, industrija i energetika) sa šest područja ekspertize: EcoStruxureTM Building, EcoStruxureTM Power, EcoStruxureTM IT, EcoStruxureTM Machine, EcoStruxureTM Plant i EcoStruxureTM Grid.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT
Kompanija Messer Croatia Plin d.o.o. dio je međunarodne grupacije sa sjedištem u Bad Sodenu kod Frankfurta a. M. u Njemačkoj koja se bavi proizvodnjom, prodajom i distribucijom tehničkih, industrijskih i medicinskih plinova i opreme. Riječ je o kompaniji duge tradicije koja godinama ulaže u modernizaciju svojih proizvodnih pogona te je postala jednim od najutjecajnijih dobavljača tehničkih i medicinskih tekućih i komprimiranih plinova u regiji što ih automatski svrstava i u velike potrošače električne energije na ovom području.

Schneider Electric predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizacijom kućanstava, zgrada, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije. U više od 100 država diljem svijeta, Schneider Electric lider je na području upravljanja energijom u mrežama srednjeg napona, niskog napona i neprekidnog napajanja, te na području sustava automatizacije. Naša rješenja omogućuju učinkovitost, integrirajući energetiku, automatizaciju i softver. Unutar naše globalne Ecosystem zajednice, surađujemo s velikim brojem partnera, integratora i razvojnih tvrtki, te kroz našu Otvorenu Platformu omogućujemo upravljanje u stvarnom vremenu i učinkovitost u operativnom vođenju. Posvećenost zaposlenika i partnera inovacijama, raznolikosti i održivosti, uz slogan Life is On, odražava našu težnju da je energija dostupna svugdje, svima, u svakom trenutku.

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2