OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Energija

Poduzetnički impuls 2013: Poticanje energetske učinkovitosti

Poduzetnički impuls 2013: Poticanje energetske učinkovitosti
Zagreb, 24. siječnja 2013. - U okviru Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu ili tzv. Poduzetničkog impulsa, Ministarstvo poduzetništva i obrta ispunilo je obećanje na prošlogodišnjem GREENVEST-u kada je riječ o sufinanciranju poduzetničkih projekata u segmentu zelenog gospodarstva.
Naime, s ukupnim fondom od 1,2 milijuna kuna u okviru programa 'Financiranje malog i srednjeg poduzetništva i obrta' ministarstvo će sufinancirati projekte vezane uz energetsku učinkovitost.

U suradnji s Europskom bankom za razvoj i obnovu, HAMAG INVEST provoditi će u 2013. godini programe sufinanciranja savjetodavnih usluga tvrtkama u području povećanja energetske učinkovitosti i smanjenju troškova poslovanja. Kako ni potražnja za ovom vrstom savjetodavnih usluga s jedne strane, ali ni ponuda s druge strane, nisu još dostignule željenu razinu na hrvatskom tržištu, ovim programom želi se potaknuti svijest poduzetnika o potrebi provođenja mjera uštede energije koje u konačnosti podižu efikasnost poslovanja.

U 2013. godini očekuje se sufinanciranje i provođenje 25 projekata savjetovanja s područja poticanja energetske učinkovitosti kojima bi se omogućio početak aktivnosti za ugradnju/izgradnju energetski učinkovitih kapaciteta.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2