MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Zagreb, 02. veljače 2017. - Prijatelji životinja pridružili su se projektu Go Palm Oil Free koji će trajati tijekom cijele veljače počevši od Međunarodnog dana bez palminog ulja, 1. veljače.
Palmino ulje nalazi se u gotovo svim pakiranim proizvodima: čipsu, keksima, juhama, umacima, proizvodima za osobnu njegu, proizvodima za čišćenje itd. Ono se u velikim razmjerima proizvodi na golemim površinama uništenih tropskih šuma.

Staništa ljudi i životinja (kao što su sumatranski tigrovi i orangutani) masovno se uništavaju zbog palminog ulja. Osim toga, palmino ulje nije dobro za naše zdravlje. Sadrži čak do 40 % štetnih zasićenih masti koje povećavaju rizik od srčanožilnih bolesti.

Unatoč tome, Europa je veliki kupac palminog ulja. Tijekom veljače svi zainteresirani moći će proučiti ukusne veganske recepte za veganske grickalice, jednostavna jela, proizvode za osobnu njegu i čišćenje koji ne sadrže palmino ulje te se upoznati s brendovima koji su 100 posto bez palminog ulja i ovjereni certifikatom inicijative Go Palm Oil Free.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2