ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

Prijatelji životinja: Naknada za kućne životinje nelogična i nepoštena

Prijatelji životinja: Naknada za kućne životinje nelogična i nepoštena
Zagreb, 20. travnja 2017. - U novom nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu predlaže se, između ostalog, plaćanje komunalnih naknada za kućne životinje. Sama najava takve mogućnosti na društvenim je mrežama uzrokovala lavine reakcija zabrinutih građana koji se protive uvođenju plaćanja dodatne naknade.
"Zaprimili smo velik broj opravdanih reakcija zbog prijedloga da se skrbnicima kućnih životinja uračuna veći iznos odvoza komunalnog otpada. Takav prijedlog građani smatraju apsurdnim i nepravednim, neovisno o tome skrbe li za neku kućnu životinju ili ne. Ne postoji način kako odrediti koliko se otpada stvara zbog psa ili mačke, kao što se teško može odrediti koliko više otpada stvaraju posjednici automobila ili pak oni s većom kupovnom moći", izjavio je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Iz Udruge smatraju da bi usvajanje ovakvog prijedloga moglo rezultirati čak i povećanim brojem napuštenih životinja. "Kao udruga svakodnevno smo svjedoci napuštanja životinja jer pojedinci ne žele ili ne mogu financirati osnovne troškove skrbi o psu ili mački. Ovakav prijedlog definitivno ide u krivom smjeru i po pitanju održivog razvoja te može rezultirati gnjevom građana i zloupotrebom predložene odredbe u primjeni. Krajnje je vrijeme da se naplata odvoza komunalnog otpada počne naplaćivati prema količini otpada s naglaskom na nužnost njegova razvrstavanja", zaključio je Oman.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2