HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Podgorica, 18. travnja 2018. - Vlada Crne Gore ovaj je tjedan održala elektronsku sjednicu na kojoj je, kako neslužbeno saznaje Pobjeda, jedina točka bila priprema terena za ubrzani izlazak talijanske kompanije A2A iz vlasništva Elektroprivrede.
Po ranijim najavama iz Vlade, talijanski partner bi trebao biti isplaćen za najviše dvije godine, a ne u sedam godišnjih rata po 35.7 milijuna ili ukupno 250 milijuna. Talijani u EPCG imaju 41.7 posto dionica.

Pobjeda službeno nije uspjela saznati detalje ubrzane put opcije, ali se očekuje kako će Vlada uskoro objaviti proipćenje, nakon što se iskristaliziraju i posljednji detalji.

Podsjetimo da su se uvjeti za najavljivano ubrzanje put opcije stekli nedavnim usvajanjem rebalansa budžeta kojim je 70 milijuna eura namijenjeno za isplatu dvije rate prve i najvjerovatnije sedme za otkup dionica A2A iz Elektroprivrede. Na taj način bi, kako je nedavno i najavila ministrica ekonomije Dragica Sekulić, bilo uvećano vlasništvo države u EPCG na 69 posto.

Opcija ubrzanog izlaska vjerojatno je potkrijepljena i proteklog tjedna uspješnom emisijom crnogorskih euro obveznica na međunarodnom tržištu od 500 milijuna eura.

Iz Vlade je i ranije javljeno da je bolje da se za što kraći period završi s partnerstvom sa A2A nego da se čeka sedam godina.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2