DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Prva hrvatska tvornica bioplastike proširila je svoje kapacitete

Prva hrvatska tvornica bioplastike proširila je svoje kapacitete
Zagreb, 28. listopada 2014. - EcoCortec® d.o.o. najsuvremeniji proizvođač ekoloških folija za zaštitu od korozije u Europi, nedavno je proširio svoje kapacitete.
Zahvaljujući uspješnom poslovanju i povećanoj potražnji kupaca u prvoj hrvatskoj tvornici bioplastike puštena je u pogon nova linija za ekstruziju s većim kapacitetom čime je proizvodni kapacitet tvornice povećan za 50 posto.

Za EcoCortecov tim je širenje proizvodnje i nabava nove opreme od velike važnosti kako bi se zadovoljila kontinuirano rastuća potražnja za ekološkim folijama za zaštitu od korozije. Tvornica EcoCortec® je ušla u drugu fazu planirane izgradnje i ekspanzije koja uključuje - novu proizvodnu halu od 1.600m2 s tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI® papira te skladištenje Cortecovih kemijskih proizvoda.
slika1 - EcoCortec.jpg
Fotografija 1: Prva hrvatska tvornica bioplastike EcoCortec® kontinuirano bilježi rast poslovnih rezultata i sve veći interes za njene proizvode zbog čega se nalazi u novoj fazi ekspanzije
Sa jačanjem tržišne pozicije pojavili su se i novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta te će ova ekspanzija osim povećanja proizvodnje udvostručiti sposobnosti skladištenja i omogućiti nova zapošljavanja.

Osnivač i vlasnik EcoCorteca Boris Mikšić izuzetno je zadovoljan poslovanjem tvornice koja je postala vodeći proizvođač biorazgradivih folija u Europi. Ovaj uspjeh pokazuje da su inovacije, kvaliteta i kvalificiran tim najbolja formula za uspjeh koji niti ekonomska kriza ne može ugroziti.

"Ovaj projekt greenfield tvornice svjetske klase u našoj Baranji bilo je moje obećanje građanima Hrvatske kao predsjedničkog kandidata 2005. godine koji se za razliku od praznih obećanja inih političara u potpunosti ostvarilo, nadam se da će ovaj naš uspjeh ohrabriti i ostale entuzijaste među hrvatskim poduzetnicima i poslužiti kao dokaz da je našoj zemlji moguće ostvariti uspjeh", ustvrdio je g. Mikšić.
slika2 - EcoCortec.jpg
Fotografija 2: EcoCortec® lociran je u Baranji u Belom Manastiru, odličnoj geostrateškoj lokaciji
EcoCortec® specijaliziran je za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (Vapor phase Corrosion Inhibitor - VpCI®) te nudi kupcima kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja Proizvodi su testirani u EcoCortecovom vrhunski opremljenom, ISO/IEC-17025 akreditiranom laboratoriju a tvornica je 95 posto orijentirana na izvoz u europske zemlje i Aziju.

Pored ekstruzije u novu proizvodnu halu postavljamo i proizvodnju Bionetix® proizvoda. Bionetix International, kanadska tvrtka u vlasništvu Cortec® korporacije sa sjedištem u Montrealu, bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi koji se primjenjuju u industrijama diljem svijeta.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2