ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Putin i Orban raspravljali o novoj nuklearnoj elektrani

Putin i Orban raspravljali o novoj nuklearnoj elektrani
Budimpešta, 01. rujna 2017. - Ruski predsjednik Vladimir Putin i mađarski premijer Viktor Orban potvrdili su u ponedjeljak kako će izgradnja nove mađarske nuklearne elektrane "Paks 2" započeti u siječnju iduće godine.
"Izgradnja nove nuklearne elektrane 'Paks 2' može započeti u siječnju i sada ju ništa ne može zaustaviti", izjavio je mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto nakon sastanka Putina i Orbana.

Putin i Orban prisustvovali su prvom danu Svjetskog prvenstva u džudu 2017. koje je u Budimpešti započelo u ponedjeljak. Dvojica čelnika su se sastali na natjecanju i raspravljali o tekućim bilateralnim pitanjima, poput izgradnje nove nuklearne elektrane i drugim gospodarskim temama.

Ukupni trošak izgradnje nuklearne elektrane iznosi 12 milijardi američkih dolara od čega će mađarski poduzetnici ugovoriti poslove vrijedne 5 milijardi američkih dolara, sudeći prema Szijjartovim riječima.

Mađarska oporba kritizirala je projekt zbog nedostatka transparentnosti, ali je nova elektrana prošla procjenu Europske komisije dobivši sve dozvole početkom ove godine. Spomenuti projekt bi trebao biti dovršen 2023.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2