ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Putin i službeno naglasio zadatke ruske naftne industrije

Putin i službeno naglasio zadatke ruske naftne industrije
Moskva, 04. rujna 2017. - Predsjednik Ruske Federacije i premijer Ruske Federacije, uputili su službenu čestitku radnicima i veteranima naftne i plinske industrije povodom Dana radnika naftne i plinske industrije.
Predsjednik Rusije, Vladimir Putin čestitao je radnicima i veteranima naftne i plinske industrije Rusije profesionalni praznik - Dan radnika naftne i plinske industrije, naglasivši kako pred navedenom industrijom stoji niz strateških zadaća, javljeno je iz glasnogovorništva Kremlja, a prenosi ruska agencija TASS.

"Pred naftnom i plinskom industrijom Rusije stoji niz strateških zadaća, od kojih su glavne - implementacija inovativnih rješenja u sustav, povećanje utjecaja znanosti u industriji, diversifikacija tržišta energetike. Osobitu pažnju treba dati pitanjima ekologije i zaštiti okoliša", piše u telegramu predsjednika.

Predsjednik je istaknuo kako se industrija nafte i plina s pravom smatra jednim od ključnih i dinamičnih sektora domaćeg gospodarstva. Dodao je kako su za sva njena dostignuća odgovorne generacije geologa, građevinaca, bušača koji su otkrivali nova nalazaišta, gradili transportnu i proizvodnu infrastrukturu, te napredne tehnologije za ekstrakciju i preradu ugljikovodika.

Putin je rekao kako je uvjeren kako će znanje i iskustvo radnika u industriji nafte i plina, kao i odgovoran pristup poslu samo ići u prilog učvršćenju pozicije Rusije kao jedne od vodećih država u svijetu po pitanju energetike. "Svima vam želim puno uspjeha u realizaciji planova, zdravlja i svako dobro", zaključio je predsjednik.

Premijer Rusije, Dmitrij Medvedev isto tako je čestitao radnicima i veteranima naftne industrije povodom njihovog profesionalnog praznika, naglasivši kako o industriji nafte i plina ovisi i energetska sigurnost zemlje i njen prosperitet. Tekst čestitke objavljen je na stranici Kremlja.

"Ovaj praznik naveliko slave predstavnici različitih profesija, koji rade na pronalasku izvora, preradi i transportu ugljikovodika. Danas vam se želimo zahvaliti za vaš trud, koji je često vezan uz surove vremenske uvjete, smjenskim radom te rizikom po zdravlje i život", piše u telegramu premijera.

Medvedev je istaknuo kako u mnogo čemu radnici industrije nafte i plina ovise o "stabilnom razvoju svih grana gospodarstava, energetskoj sigurnosti zemlje i njezinom prosperitetu". "Vi grijete naše domove, škole, bolnice, dječje vrtiće, osiguravate gorivo za naše automobile, zrakoplove i brodove. Vaši proizvod dostavljaju se kroz tisuće kilometara cjevovoda u veliki broj zemalja svijeta, čime se povećava izvozni potencijal Rusije", dodao je premijer.

Dodao je kako su tvrtke unutar industrije nafte i plina razvile snažnu tradiciju, u čijoj osnovi je uzajamna suradnja, mentorstvo, podrška kolega, te stremljenje ka novim rekordima. "Ta tradicija vam pomaže riješiti teške zadatke, koji su danas stavljeni pred ovaj sektor, a glavni zadaci su - otkrivanje novih nalazišta, implementacija suvremenih tehnologija istraživanja i bušenja, usavršavanje sustava ekološke kontrole", piše u telegramu.

Premijer je rekako kako je uvjere da će iskustvo i profesionalizam radnika industrije nafte i plina polučiti velike rezultate. "Svim radnicima industrije nafte i plina, vašim obiteljima i bliskima, želim puno zdravlja, uspjeha i svako dobro", napisao je Medvedev.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2