MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Robna razmjena između Kine i zemalja duž "Pojasa i puta" porasla 15%

Robna razmjena između Kine i zemalja duž "Pojasa i puta" porasla 15%
Peking, 10. studenog 2017. - Kineski ministarstvo trgovine u četvrtak je objavilo kako je trgovinska razmjena između zemalja duž "Pojasa i puta" u prva tri kvartala ove godine dosegla 786 milijardi američkih dolara.
"Pojas i put" predstavlja trgovinsku i infrastrukturnu mrežu koja povezuje Aziju s Europom i Afrikom duž i izvan drevnih ruta Puta svile. Moderna verzija se sastoji od kopnenog Gospodarskog pojasa Puta svile i Pomorskog Puta svile 21. stoljeća.

Glasnogovornik ministarstva Gao Feng istaknuo je na konferenciji za medije kako je obujam razmjene zabilježio porast od 15 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od siječnja do rujna kineske tvrtke izravno su investirale 9,6 milijardi američkih dolara u zemlje duž ''Pojasa i puta'' što je porast od 29,7 posto na godišnjoj razini. Investicije koje su zemlje uključene u inicijativu usmjerile prema Kini dosegle su 4,24 milijarde američkih dolara što je porast od 34,4 posto na godišnjoj razini.

Prema Gaovim riječima kineske tvrtke su pomogle u izgradnji 75 gospodarskih i trgovinskih suradničkih zona u 24 zemlje diljem "Pojasa i puta" što je pomoglo pri stvaranju 209 000 novih radnih mjesta.


Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2